برنج عنبر بو دهناشی

_

برنج عنبربو یکی از برنج‌های خوش‌طعم و عطر و ایرانی است که در جنوب کشور کشت و تولید می‌شود که برنج عنبر بو شوشتر بهترین نوع آن می‌باشد. کارخانه برنج دهناشی در شهر شوشتر در تولید با کیفیت‌ترین برنج عنبربو فعالیت می‌کند.

برنج دهناشی | برنج عنبربو شوشتر | کارخانه برنجکوبی
برنج دهناشی | برنج عنبربو شوشتر | کارخانه برنجکوبی

سفارش و اطلاعات بیشتر: 09167709231

برنج عنبربو چیست؟

برنج، برخلاف تصور مردم، تنها متعلق به شمال نیست؛ بلکه در جنوب کشور نیز شالیزار‌های بسیاری برای کشت برنج یافت می‌شود. برنج عنبربو در نواحی جنوب کشورمان کشت می‌شود. استان خوزستان، در سال 98,970 هزار تن برنج مورد نیاز کشور را با 206 هزار هکتار زمین، تولید کرد که برنج عنبربو بیشترین رقم آن بوده است. در قسمت جنوب کشورمان، این نوع برنج بیشتر در شهر‌های باغملک، شوشتر، دزفول، اهواز، خرمشهر، شادگان و رامهرمز از استان خوزستان کشت می‌شود. اما اغلب بهترین نوع آن در این نواحی، متعلق به شهر شوشتر است. علاوه بر استان خوزستان، این برنج در شالیزار‌های استان اصفهان، لرستان، خوزستان، خراسان رضوی و ایلام نیز کشت می‌شود. این برنج طرفداران بسیاری دارد و به کشور عراق هم صادر می‌شود.

برنج عنبربو به چه علت، این نام را دارا است؟

در جنوب کشور، ماهی به نام عنبر وجود دارد که درون شکم این ماهی، ماده‌ای معطر و به رنگ خاکستری تولید می‌شود. به همین دلیل، مردم جنوب این برنج را به خاطر بوی خوش و معطرش، عنبربو گذاشته‌اند. در لغت‌نامه کلمه عنبر به معنای ماده‌ی خوشبو است. این برنج خوشبو، اگر به صورت آبکش پخته شود، عطر و بوی خود را از دست می‌دهد.

تفاوت برنج عنبربو با برنج چمپا چیست؟

برنج عنبر عنبربو از انواع برنج چمپا است. اما باید توجه داشته باشید که برنج چمپا در شمال نیز کشت می‌شود. در شمال کشورمان، برنج‌های دانه کوتاه، چمپا نامیده می‌شود. بنابرین در هنگام خرید، مطمئن شوید که برنج عنبربو کشت شمال است یا کشت جنوب.

ویژگی‌های ظاهری برنج عنبربو چیست؟

از لحاظ ظاهری این نوع برنج، گرد و کوتاه و توپر است. همچنین از نوع تمام دانه و نیم دانه می‌باشد. بعد از پخت نیز قد نمی‌کشد. این نوع برنج دارای طبعی گرم است و نحوه پخت آن با سایر برنج‌ها فرق می‌کند. به علت ریز بودن دانه‌های این نوع برنج، مناسب مجالس و مهمانی‌ها نیست.

خاصیت برنج عنبر بو

  • گلیسیرید و فشار خون را کاهش می‌دهد.
  • هضم آن آسان می‌باشد و خیلی سبک است. همچنین به چربی شکمی نیز تبدیل نخواهد شد.
  • تحریکات روده و معده را کم می‌کند.
  • برای افرادی که سوء تغذیه شدیدی دارند، مناسب می‌باشد.
  • قیمت آن نسبت به برنج‌های ایرانی دیگر کمتر است.
  • بیشتر به صورت ارگانیک و طبیعی تولید می‌شود و در کشت آن از کود‌ها و سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود.
  • به این دلیل که طبع بسیار گرمی دارد، برای کسانی که مزاجشان سرد است، بسیار مفید است.
  • نسبت به برنج‌های شمالی، کمتر به آب نیاز دارند.
  • برای بیماران دیابتی بسیار مفید است به این دلیل که باعث افزایش مقاومت انسولین می‌شود.
  • میزان فراوانی از ویتأمین‌های گروه E و B، مواد مغذی و فیبر را دارا است.
  • به شرایط محیطی متفاوت مقاومت دارد و در هر کشت، محصول فراوانی می‌دهد.

برنج عنبربو یکه تاز بازار‌های خارجی

برنج عنبربو به این علت که کاملاً طبیعی و ارگانیک است و در مراحل کشت آن، کود‌های شیمایی استفاده نمی‌شود و همچنین بو و عطر خاصی دارد، طرفدار زیادی در کشور‌های خارجی و در همسایگی ایران دارد. این محصول به گونه‌ای در کشور‌های خارجی محبوب است و تجارت پر سودی دارد که، بعضی از تاجران اقدام به پیش خرید برنج‌های شالیکاران می‌کنند.